Lotul naţional de informatică al României a cucerit patru premii – o medalie de aur şi trei de argint – la prima ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, desfăşurată în perioada 7 – 13 septembrie, la Sofia.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, medalia de aur a fost obţinută de Matei Tinca – Colegiul Naţional de Informatică ‘Tudor Vianu’ din Bucureşti. Medaliaţii cu argint sunt Tiberiu Ioan Muşat – Colegiul Naţional de Informatică ‘Tudor Vianu’ din Bucureşti, George-Alexandru Râpeanu – Colegiul Naţional ‘Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca şi Mihai Matei Mirică – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti.

„Punctajele înregistrate la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori au contat şi în ierarhia celei de a XI-a ediţii a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori (JBOI 2017). Astfel, în această competiţie rezultatele echipei României sunt următoarele: Matei Tinca şi Tiberiu Ioan Muşat – medalii de aur, George-Alexandru Râpeanu şi Mihai Matei Mirică – medalii de argint”, afirmă sursa citată.

Lotul olimpic a fost însoţit şi coordonat de profesorii Eugen Nodea – Colegiul Naţional ‘Tudor Vladimirescu’ din Târgu Jiu şi Ciprian Chescă – Liceul Tehnologic ‘Grigore C. Moisil’ din Buzău.

Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori a reunit peste 80 de concurenţi din 22 de ţări. AGERPRES