studenti medicina.jpgCei mai buni studenţi la medicină au fost premiaţi în cadrul celei de-a 13-a ediţii a concursului “Studentul Anului” , iniţiată de organizaţia studenţească Voluntari pentru Idei şi Proiecte şi susţinută de o companie farmaceutică.

Concursul ”Studentul Anului” este un proiect organizat la nivel naţional de către organizaţia studenţească Voluntari pentru Idei şi Proiecte, care îşi propune să unească mediul de business cu cel academic, premiind excelenţa în mediul universitar românesc, pe cinci categorii de concurs: medicina, economie, jurnalism şi comunicare, drept şi arhitectură.

Participanţii la secţiunea Medicină au fost invitaţi să redacteze un eseu pe tema „Beneficiile utilizării medicamentelor generice”. Pe lângă acestea, pentru a se înscrie, studenţii au depus şi un dosar format dintr-un portofoliu cu proiecte şi reuşitele lor academice.

Juriul format din dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. farm. Dumitru Lupuleasa, decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti, Ana Maria Drăgănică – manager Comunicare Actavis, şi Dan Napradean – director Calitate Actavis Operations a evaluat cele 49 de lucrări înscrise în concurs la secţiunea Medicină. Câştigătorul Trofeului ”Studentul Anului” a primit 1.500 de euro, locul doi a luat 700 de euro, iar premiul trei – 500 de euro. De asemenea, primii cinci studenţi clasaţi la această secţiune au mai primit câte o invitaţie la Congresul European de Medicină de Urgenţă ce va avea loc în luna septembrie 2013 în Franţa, oferite de Fundaţia SMURD. AGERPRES