La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc sesiunea judeteana de referate si comunicari ale elevilor si profesorilor din invatamantul tehnic preuniversitar iesean, care s-a desfasurat in cadrul Grupului Scolar „Stefan Procopiu”.
Acest eveniment a fost sprijinit de Academia de Stiinte Tehnice din Romania, fiind, totodata, o manifestare inclusa in „Zilele scolii iesene”. Lucrarile realizate de elevi au fost prezentate pe trei sectiuni: mecanica (mecanica generala, mecanica motoare tehnice), electronica, electrotehnica si automatizari si resurse naturale si protectia mediului. La aceasta sesiune au participat 65 de elevi cu 60 de lucrari stiintifice, dintre care au fost premiate 21 de lucrari realizate de 41 de elevi.

La sectiunea Mecanica generala, premiul I a fost castigat de doi elevi de la Grupul Scolar „Stefan Procopiu”, respectiv Daniel Cibotaru si Gabriel Tudor, pentru lucrarea „Monitorizarea calitatii lubrifiantilor”. Premiul I din cadrul sectiunii Mecanica motoare termice a revenit unui grup format din Andreea Munteanu, Nicoleta Tagarcea si Alexandru Zaharia, toti trei elevi la Grupul Solar Agricol Holboca, cu lucrarea „Vechi si nou in constructia de motoare si automobile”. Dorin Bustiuc, din cadrul Grupului Scolar „D. Mangeron” a cistigat, cu lucrarea „Vederea artificiala – o aplicatie a mecatronicii”, premiul I la sectiunea Electrotehnica, electronica si automatizari.

Cea mai buna lucrare care a impresionat comisiile de evaluare in cadrul sectiunii Resurse naturale si protectia mediului a fost o lucrare care vizeaza Grecia, intitulata „Parcuri si rezervatii naturale din Grecia”. Castigatoare a fost Crina Manole, de la Grupul Scolar „Stefan Procopiu”.