Premii pentru elevii olimpici din judeţul Sălaj

salaj_premii.jpgElevii care au obţinut, în anul şcolar trecut, rezultate deosebite la etapa naţională a olimpiadelor şcolare, precum şi profesorii care i-au pregătit au fost premiaţi cu bani şi diplome vineri, la Zalău, în cadrul Galei Olimpicilor 2011.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, la el participând reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate, cultelor religioase şi ai partidelor politice, precum şi agenţi economici care au acordat premii olimpicilor.

“Ne-am propus ca, la braţ cu profesorii care i-au îndrumat, să-i trecem pe sub un simbolic arc de triumf pe toţi aceia – şi mă refer la elevii olimpici – care sunt demni de toată admiraţia pentru faptul că au talent, au multă pasiune, au ştiut să muncească mult pentru a ajunge la performanţă. (…) Fie ca paşii voştri, dragi elevi, şi ai dumneavoastră, dragi profesori, să lase urme adânci în existenţa şcolii sălăjene şi tot ce întreprindeţi să fie sub semnul unor bucurii şi împliniri durabile”, a precizat, în cuvântul său, inspectorul şcolar general Ioan Abrudan.

Cei 60 de elevi olimpici ai Sălajului au primit premii în bani, flori, precum şi o broşură cu toţi premianţii. Sumele acordate au fost cuprinse între 50 şi 700 de lei, în funcţie de premiul sau menţiunea obţinută, excepţie făcând premiul de 1.300 de lei acordat fostei eleve a Colegiului Naţional “Silvania” Zalău, Claudia Mihaela Pop, în prezent studentă la Cambridge, pentru Medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie “D. I. Mendeleev”.

Dintre olimpicii judeţului, cinci au obţinut premiul întâi la faza naţională, câte trei elevi s-au clasat pe al doilea şi al treilea loc, 43 au obţinut menţiuni, iar cinci au fost recompensaţi cu premii speciale. Festivitatea a fost urmată de inaugurarea unui monument dedicat dascălilor din judeţ, amplasat în faţa sediului ISJ Sălaj. Ambele festivităţi au făcut parte dintr-un program mai amplu de manifestări organizate de ISJ Sălaj cu prilejul Zilelor Învăţământului Sălăjean. AGERPRES