colegiul racovita.jpgMarina Boldureanu, elevă în clasa a VII-a Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, a obţinut premiul I şi premiul de excelenţă la cea de-a XI-a ediţie a concursului internaţional de desene „Environmental Children’s Drawing Contest”, derulat în Japonia. Tema ediţiei din acest an a fost „Gift from the Earth”, iar în competiţie au fost înscrise peste 15.000 de lucrări, trimise de elevi din 72 de ţări de pe toate continentele.

Lucrarea Marinei a fost aleasă de profesoara sa de desen de la „Emil Racoviţă”, Georgeta Florea, care a şi trimis-o în Japonia. Acolo, începând din august, a avut loc o expoziţie cu toate lucrările copiilor, iar apoi un juriu le-a apreciat şi a desemnat câştigătorul: Marina Boldureanu.

„Este foarte talentată, am remarcat-o din clasa a V-a şi am încurajat-o. Este foarte bună la învăţătură la toate obiectele”, a spus Georgeta Florea, profesorul de desen al fetiţei. Premiul este unul simbolic, fetiţa primind desenul înrămat şi un set de creioane colorate speciale, care s-o ajute la alte lucrări.