Proiectul „Poveștile copilăriei mele”, derulat pe platforma  eTwinning a obținut Premiul al II-lea la ceremonia de acordare a Premiilor naționale eTwinning, care a avut loc la București. eTwinning România a reunit aproximativ 70 de participanți: cadre didactice, reprezentanț ai Ministerului Educației Naționale, ISMB, ai ANPCDEFP și ai ISE. Proiectul a reunit nouă cadre didactice din mai multe județe, dar și din Moldova de peste Prut, fondatori fiind prof. Daniela Orășanu- Școala Gimnazială Nr.7 Botoșani și prof. Elena Eni, Școala grădiniță nr.152 „Pas cu Pas”Chișinău, Republica Moldova. Premiul a fost obținut la secțiunea Implicarea elevilor și a fost o dovadă a participării active a tuturor membrilor în proiect.

Activitățile au fost variate, centrate pe nevoile copiilor, am utilizat instrumente digitale moderne, cum ar fi: Twin Space, email, chat, facebook, sharalike, animoto, calameo,  kizoa, padlet, Smilebox. Dintre acestea amintim doar câteva: Clubul de lectură- poveștile copilăriei copilului modern- dezbatere, postere, metode diverse de abordare a poveștilor ; „Invitaţie la carnaval”! Pe 23 aprilie, Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii -organizarea unui carnaval cu prezentarea unor măşti din poveştile studiate. Realizarea unui filmuleț ; Biblioteca vie– alternativă a metodei tradiționale, elevii  sunt cărți vii, ei povestesc conținutul cărții lor, copilului care o împrumută- metodă a educației nonformale; ,Poveştile copilăriei mele”- Expoziţie cu lucrări plastice realizate în tehnici diverse pe tema propusă; Salata de povești (personaje din mai multe povești într-o creație proprie); Copilarie -Fereastra spre lumina (povestire digitala); ,,Copilaria in 100 de zile de școală” -poveste digitală.

Evaluarea a constat în elaborarea unei cărți electronice în care se regăsesc produsele copiilor participanți la proiect. Efortul copiilor și al cadrelor didactice a fost răsplătit cu diplome și obiecte care conțin sigla eTwinning.