Preşedintele Asociaţiei Profesorilor de Franceză din Belgia, Christiane Buisseret, va veni la Iaşi, în cursul anului viitor, ca răspuns la vizita de lucru efectuată în această ţară de preşedintele Asociaţiei Române a Profesorilor de Limba Franceză, prof. dr. Irina Cosovanu.

Christiane Buisseret va anima un atelier despre exploatarea micro-romanului în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Sesiunii internaţionale de conferinţe „Partager pour s’enrichir”, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia Română a Profesorilor de Franceză.

„Asociaţia Română a Profesorilor de Franceză, membră a Federaţiei Internaţionale a Profesorilor de Franceză, este o asociaţie puternică, ce se bucură de respect şi de o mare încredere în cadrul asociaţiilor internaţionale ale profesorilor de franceză. Pentru anul şcolar 2013-2014 am pregătit, ca de-obicei, mai multe proiecte pe care le vom desfăşura în parteneriat cu inspectoratele şcolare şi cu alte asociaţii, ambasade şi instituţii de cultură”, a declarat joi prof. dr. Irina Cosovanu.

Prof. dr. Irina Cosovanu a fost, în perioada 11-16 august, în Belgia, unde a avut o întâlnire de lucru cu preşedinţi ai unor asociaţii de limba franceză.

„Această vizită a reprezentat şi oportunitatea de a întâlni preşedinţii asociaţiilor profesorilor de franceză din Slovenia, Serbia şi Croaţia. Contactele şi întâlnirile care au avut loc la sediul Federaţiei Wallonie-Bruxelles, la sediul Alianţei Franceze din Bruxelles, la Biblioteca Regală, la Universitatea Louvain la Neuve au oferit prilejul unui dialog amplu şi fructuos care a pus bazele unor parteneriate la nivelul Asociaţiei Române a Profesorilor de Franceză din România”, a spus prof. dr. Irina Cosovanu.
Congresul Mondial al Profesorilor de Franceză va avea loc la Liege, în perioada 14-21 iulie 2016, congres la care vor participa cu lucrări în specialitate mai mulţi profesori ieşeni. AGERPRES