Vom continua să luptăm pentru a vă fi recunoscut pe deplin statutul, precum şi pentru a fi răsplătiţi pentru eforturile voastre, aşa cum doar o societate normală poate să o facă, a afirmat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, cu ocazia Zilei Învăţătorului, sărbătorită pe 5 iunie.
„Investiţi în fiecare zi din puterea şi dăruirea voastră pentru fiecare copil care vă trece cu emoţia firească pragul clasei. Ştim că mulţi dintre elevii voştri vă sunt ca fiii sau fiicele voastre, aşa cum şi ei simt dinspre voi toată căldura părintească. Aţi devenit modele demne de urmat pentru generaţii întregi, iar unii dintre copii se simt la şcoală ca acasă, tot datorită vouă! Îi învăţaţi pe cei mici să facă primii paşi spre a fi oameni mari, le insuflaţi dragostea de carte, curajul de a descoperi lumea, dar şi bucuria de a trăi în toate culorile vieţii! Sunteţi oameni talentaţi, cu vocaţie, formaţi caractere şi conturaţi destine, iar fiecare vorbă pe care o spuneţi rămâne în memoria copiilor. Activitatea voastră este una complexă, iar cu fiecare reuşită pe care o au elevii voştri, credem că, de fapt, Ziua Învăţătorului este în fiecare zi! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ vă mulţumeşte pentru tot ceea ce faceţi, deşi ştim că nu vă este întotdeauna uşor. Ne dorim să aveţi parte de multă sănătate şi putere de muncă. Noi vom continua să luptăm pentru a vă fi recunoscut pe deplin statutul, precum şi pentru a fi răsplătiţi pentru eforturile voastre, aşa cum doar o societate normală poate să o facă!La mulţi ani!”, a arătat Simion Hăncescu.
Ziua Învăţătorului este sărbătorită, în fiecare an, la 5 iunie. Această zi a fost instituită prin Legea nr. 289/2007 şi reprezintă data naşterii lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului românesc modern. AGERPRES