Presedintele Intel a primit titlul Doctor Honoris Causa al Politehnicii bucurestene

barrett_craig.jpgPresedintele consiliului de administratie al companiei Intel, Craig Barrett, a primit, pe 4 martie, in cadrul unei ceremonii titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Cu acest prilej, presedintele Intel a semnat in Cartea de Onoare a Universitatii. “Este o mare onoare pentru mine sa primesc acest titlu din partea acestei prestigioase universitati”, a spus Barrett, care in discursul sau a sustinut ca fiecare tara trebuie sa aiba grija de sistemul educational, intrucat acesta duce la progres.

“Cu o buna educatie, cu o buna idee poti ajunge ca Bill Gates. Aceasta este puterea educatiei care poate schimba lumea”, le-a spus el studentilor prezenti la ceremonie. In opinia presedintelui Intel, educatia si tehnologia sunt puncte cheie in crearea unei economii inovatoare. “Educatia asistata de calculator este esentiala in secolul al XXI-lea. Noile tehnologii si tendinte ce transforma economia globala vor influenta viitorul studentilor de azi, atat pe plan personal, cat si profesional”, a spus Barrett.

Craig Barrett este presedintele Consiliului de Administratie al Intel Corporation si un important sustinator al imbunatatirii educatiei in SUA si in intreaga lume. Este, de asemenea, o voce puternica, militand pentru promovarea valorii cu care tehnologia poate contribui la imbunatatirea standardelor sociale si economice la nivel global. Craig Barrett s-a nascut la 29 august 1939 in San Francisco, statul California. A urmat cursurile Universitatii Stanford in Palo Alto, California, intre anii 1957 si 1964, obtinand Diploma de Licenta in Stiinte, Diploma de Master in Stiinte si Doctoratul in Stiintele Materialelor. Dupa absolvire a ramas in cadrul Universitatii Stanford, la catedra de Stiintele si Ingineria Materialelor, pana in anul 1974, ajungand sa obtina titlul de Profesor Asociat. Dr. Barrett a beneficiat de o bursa Fulbright la Universitatea Tehnica din Danemarca in 1972 si de o bursa NATO Post-doctorat in cadrul Laboratorului National de Fizica din Anglia, in perioada 1964 – 1965.

Dr. Barrett este autorul a peste 40 de lucrari tehnice privind influenta microstructurii asupra proprietatii materialelor, precum si a unui manual de stiinte ale materialelor, Principii ale Materialelor de Constructie. Craig Barrett s-a alaturat Intel Corporation in 1974 in calitate de manager pentru dezvoltarea tehnologiilor. A fost numit vice-presedinte al Corporatiei in 1984, promovat in functia de vice-presedinte senior in 1987, apoi de vice-presedinte executiv in 1990. Dr. Barrett a fost ales in Consiliul de Administratie al Intel Corporation in 1992 si a fost numit director de operatiuni (COO) al companiei in 1993. A devenit cel de-al patrulea presedinte al Intel in luna mai 1997, director executiv in 1998 si presedinte al Consiliului de Administratie in data de 18 mai 2005.

Vizita din Romania face parte din ultimul turneu european al lui Craig Barrett in calitate de ambasador al Programului Intel World Ahead. In luna ianuarie a acestui an, Barrett si-a anuntat intentia de a se retrage din pozitia de presedinte al Intel, urmand sa se pensioneze in mai.