Presedintii comisiiilor din centrele de examen vor fi remunerati cu 1.100 lei, in cazul in care comisia va avea pana la 300 de candidati, iar pentru situatiile in care acest numar va fi depasit, la cei 1.100 lei se vor adauga cate 2,2 lei pentru fiecare candidat in plus, dar fara a depasi un salariu de baza al functiei pe care este incadrat, potrivit unui proiect publicat pe site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.
Vicepresedintele unei comisii care va avea pana in 300 de candidati va fi platit cu715 lei, iar daca se depaseste acest numar, va primi inca 2,2 lei pentru fiecare candidat in plus, dar nu mai mult decat un salariu de baza.

Secretarul unei comisii de pana la 300 de candidati va primi 580 lei, iar daca sunt mai mult de 300 de candidati va primi in plus cate 2,2 lei pentru fiecare elev care depaseste numarul de 300.

Membrii comisiilor vor primi, potrivit proiectului, cate 580 lei de persoana, profesorii examinatori de la probele orale si de la proba practica, 4,5 lei pentru fiecare candidat, iar asistentii cate 60 lei pe zi.

Presedintele comisiei din centre zonale de evaluare va avea 1.100 lei la o comisie de pana la 700 de candidati, iar daca depaseste va platit in plus cu 1,65 de lei pentru fiecare candidat in plus; vicepresedintele cu 715 lei, iar la o comisie de peste 700 de candidati, cu 715 lei plus 1,65 lei pentru fiecare candidat care depaseste cei 700; membrii comisiilor, cate 580 lei de persoani, iar profesorul evaluator, cate 6,6 lei pentru fiecare lucrare corectata.

Potrivit sursei citate, presedintele comisiei judetene de bacalaureat va primi 550 lei, vicepresedintele si secretarul cate 500 lei, iar membrii, cate 330 lei.
Profesorii care vor face parte din comisiile de examinare pentru obtinerea certificatului de competente profesionale, sau a atestatului profesional vor primi 420 lei – presedintii, 330 lei vicepresedintii si secretarii.
Membrii evaluatori vor primi cate 1,5 lei pentru fiecare candidat examinat, iar indrumatorii proiectului vor fi platiti cu 17 lei pentru fiecare proiect coordonat si avizat pentru sustinere.

Cadrele didactice care vor face parte din comisiile de examinare pentru obtinerea certificatului de calificare profesionala de nivel 1, 2 sau 3 si cadrele didactice care vor face parte din comisiile de examinare din centrele de examen organizate pentru absolvirea invatamantului postliceal vor primi: presedintele 420 lei, vicepresedintele, secretarul, evaluatorul extern cate 330 lei.

Cei care evalueaza vor primi 4 lei de lucrare scrisa corectata, 4 lei de lucrare practica evaluata, 3 lei pentru sustinerea unui proiect, 3 lei pentru indrumator sau coordonator si 33 lei de proiect coordonat. Supraveghetorii vor primi 55 lei pe zi.

Cadrele didactice care fac parte din comisiile judetene si a municipiului Bucuresti de evaluare si certificare pentru absolvirea invatamantului profesional, invatamantului liceal-filiera tehnologica si invatamantului postliceal sunt platite cu 200 lei in cazul presedintelui, 138 lei vicepresedintii si secretarii comisiei.
Cadrele didactice care vor face parte din comisiile judetene si a municipiului Bucuresti de contestatii pentru examenul de absolvire a invatamantului profesional si postliceal vor primi cate 385 lei presedintele si cate 275 lei vicepresedintii si secretari.