Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, i-a felicitat luni pe elevii români care au obţinut şase medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică de la Suceava şi a susţinut că performanţa tuturor olimpicilor va fi răsplătită prin acordarea de premii.

„Este o performanţă extraordinară pentru care vreau să-i felicit pe olimpicii noştri. Şi pe profesorii lor! Aceşti elevi şi profesorii care îi pregătesc reprezintă valorile cu care România iese în lume şi cu care se mândreşte. Performanţa lor şi a tuturor celorlalţi olimpici va fi, şi în acest an, răsplătită de Guvern prin acordarea de premii”, a afirmat Pricopie, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

De asemenea, ministrul i-a felicitat pe organizatorii Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică şi a mulţumit Universităţii ‘Ştefan cel Mare’ din Suceava, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Consiliului Judeţean şi tuturor celorlalte autorităţi locale pentru implicarea şi sprijinul acordat în organizarea şi desfăşurarea evenimentului. AGERPRES