pricopie_remus2.jpgMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, consideră că ridicarea gradului de promovabilitate la prima sesiune a examenului de bacalaureat faţă de cea de anul trecut ar putea fi pusă pe seama faptului că subiectele au fost diferenţiate pe filiere şi profiluri, dar şi a faptului că au fost mai puţini candidaţi.

„La o primă vedere, probabil că avem această creştere, statistic vorbind, faţă de anul trecut ca urmare a faptului că, pe de o parte, subiectele au fost diferenţiate, pe de altă parte, avem mai puţini înscrişi la bacalaureat anul acesta faţă de anul trecut”, a declarat ministrul într-o conferinţă de presă.
Potrivit acestuia, anul trecut au fost 200.187 de înscrişi iar anul acesta – 188.842. Demnitarul a arătat că din promoţia curentă s-au înscris la bacalaureat pentru prima sesiune 148.330 de persoane, faţă de 155.266 anul trecut.

„Deci, avem mai puţini înscrişi din promoţia curentă. Din promoţiile anterioare, anul acesta avem aproximativ 40.000 de înscrişi, faţă de anul trecut, când au existat aproximativ 45.000 de înscrişi”, a afirmat Pricopie.

El a mai spus că nu au fost probleme la bacalaureat anul acesta legate de corectitudinea elaborării subiectelor sau de barem. AGERPRES