Finanţarea învăţământului superior şi perspectivele cercetării ştiinţifice de top vor fi principalele teme care vor fi dezbătute vineri şi sâmbătă în cadrul primei ediţii a Conferinţei Naţionale a Studenţilor Reprezentanţi.

Conferinţa, organizată de către Uniunea Naţională a Studenţilor din România, se va desfăşura la Universitatea Politehnica din Bucureşti şi va reuni reprezentanţii tuturor organizaţiilor studenţeşti din ţară. Potrivit unui comunicat transmispresei, principalul scop al evenimentului este acela de a dezbate problemele esenţiale cu care se confruntă învăţământul superior românesc.

„Avem aşteptări foarte mari de la acest eveniment având în vedere situaţia actuală critică cu care se confruntă învăţământul superior din România, cauzată de lipsa implicării decidenţilor politici în ceea ce priveşte îmbunătăţirea sistemului educaţional universitar. Sperăm ca după aceste zile de dezbateri să putem contura un punct de abordare real în trasarea viitoarelor linii directoare ale politicilor publice din domeniul educaţiei”, afirmă preşedintele UNSR, Vlad Dediu.

În prezent, la nivel naţional activează peste 300 de organizaţii studenţeşti care numără peste 400.000 de studenţi şi care au reprezentanţi în consiliile de administraţie ale universităţilor. AGERPRES