Universitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC) a organizat, în perioada 19-22 martie, o serie de evenimente sub egida Zilelor Universităţii „Ovidius, printre care si Intalnirea anuala a studentilor voluntari din UOC.  In acest an, cu ocazia acestei prime editii a evenimentului dedicat voluntarilor, conducerea UOC si-a propus sa marcheze importanta implicarii studentilor in astfel de activitati organizate de catre UOC in calitate de institutie gazda.

In acest context, al promovarii voluntariatului in universitate, studentii au primit intr-un cadru festiv Certificatul de voluntariat, emis de catre UOC, in baza legii 78/2014, in anul universitar anterior numarul studentilor semnatari al unui contract de voluntariat cu universitatea fiind de aproximativ 100.

Evenimentul se doreste sa devina de traditie, asa incat comunitatea studentilor voluntari din UOC sa fie din ce in ce mai mare, sprijinind astfel organizarea de activitati in cadrul universitatii,  beneficiarii fiind membrii societatii civile locale.

In anul universitar precedent, activitatile organizate in regim de voluntariat au fost in majoritate dedicate consilierii elevilor din clasele a XI-a si a XII-a in vederea identificarii profilului facultatii adecvat fiecaruia  sau de sprijin si consiliere a copiilor defavorizati, dar si activitati de ecologizare, respectiv amenajare spatii verzi.