univ copiilor2.jpgUniversitatea din Bucureşti şi Asociaţia „Universitatea Copiilor România” vor organiza, vineri, Ceremonia de Încheiere a primei sesiuni de cursuri din cadrul Universităţii Copiilor, în cadrul căruia rectorul Universităţii din Bucureşti, Ioan Pânzaru, va înmâna diplome de participare micilor studenţi, informează un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior.

În perioada 21 iunie-2 iulie, la Facultăţile de Geografie, Geologie şi Geofizică, Biologie, Chimie, Fizică sau Litere, 60 de copii au participat la cursuri-atelier susţinute de profesori universitari.

Activităţile au început cu incursiunea în istorie la Muzeul Universităţi din Bucureşti, aflat la sediul
Facultăţii de Drept, continuată cu vizite în biblioteci, laboratoare şi săli de curs în facultăţile Universităţii. Micii studenţi au avut o fascinantă experienţă la Planetariul Facultăţii de Matematică şi Informatică şi au beneficiat de un atelier de cultură japoneză în compania specialiştilor de la Secţia de Japoneză a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine. Programul a cuprins şi un modul de comunicare şi jurnalism, susţinut de realizatori de radio, membri ai Uniunii Naţionale a Creatorilor de Emisiuni Radiofonice, cu sprijinul Societăţii Române de Radiodifuziune.


Pentru prima oară în România copii între 7 şi 14 ani au intrat în Universitatea din Bucureşti în postura de studenţi. Copiii au fost împărţiţi în 4 grupe cu nume de planete (Pluto, Marte, Uranus, Mercur) şi au fost asistaţi de un număr de 20 de îndrumători (studenţi, masteranzi şi cadre didactice). Asociaţia „Universitatea Copiilor România” în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti şi cu sprijinul Fundaţiei „Dinu Patriciu” au demarat proiectul UNICO 2010. „Universitatea Copiilor’ este un proiect anual susţinut de către instituţiile academice şi municipalităţile marilor oraşe europene – peste 200 de instituţii academice din Europa, fiind recunoscut ca un instrument adecvat trezirii interesului copiilor pentru ştiinţă şi tehnologie.AGERPRES