usamv_cluj_.jpgPrima ediţie a Galei Absolvenţilor Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) s-a desfăşurat, luni, în Aula ”Mihai Şerban” a prestigioasei instituţii clujene de învăţământ superior agricol.

În cadrul galei au fost premiaţi şefii de promoţie din cadrul fiecărui an terminal, precum şi câte un membru al Federaţiei Asociaţiilor Studenţeşti (FAS), care s-a remarcat printr-o participare activă la acţiunile organizaţiei.
Totodată, au fost acordate premii celor mai îndrăgite cadre didactice din cele patru facultăţi ale USAMV – Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Biotehnologii şi Medicină Veterinară.

În cele patru facultăţi ale USAMV studiază peste 7.000 de studenţi, în domenii diverse, adaptate noilor cerinţe ale agriculturii europene. USAMV are relaţii de cooperare internaţională cu peste 50 de universităţi şi institute de cercetare din 30 de ţări din Europa, America de Nord, Asia şi Africa şi pregăteşte, alături de tinerii din România, studenţi din SUA, Franţa, Suedia, Algeria, Grecia, Israel, Burundi, Iran şi alte state.

Începând din anul universitar 2008-2009, în instituţie funcţionează un program de studii de licenţă în limba engleză, la specializarea medicină veterinară, iar din 2010-2011 se va deschide şi o linie cu predare în limba franceză.

FAS din USAMV a fost înfiinţată în anul 2001, din iniţiativa studenţilor, şi a vizat reprezentarea cât mai corectă a acestora în relaţia cu conducerea academică şi administrativă a universităţii. AGERPRES