Prima platformă de meditații gratuite din România

Teachu.ro este o platformă de meditații, dedicată liceenilor din România. Platforma face legătura între mentori,  profesori sau tineri  cu performanțe și liceeni care  fie caută să-și îmbunătățească situația școlară la o anumită materie, fie doresc să-și aprofundeze cunoștințele pentru a participa la olimpiade școlare, sau pur și simplu doresc să învețe ceva nou. Meditațiile au loc într-un mediu sigur, pe Skype, prin conferință video și sunt complet GRATUITE, prin munca voluntară a  meditatorilor înscriși.

La  3 săptămâni de la lansare platforma deja numără peste 100 de meditatori în  diverse domenii și peste 350 de studenți, iar întâlnirile dintre aceștia au generat  peste 600 ore de meditații.

Proiectul s-a născut în cadrul programului Creatori  de viitor, într-o  competiție de idei la care au luat parte liceeni performeri ce trebuiau să găsească soluții la diverse nevoi ale tinerilor de vârsta lor. Una dintre ideile care a atras atenția  juriului a fost TeachU, o platformă de educație nonformală prin care elevii să se  ajute unii pe alții așa cum o fac, de altfel și în  viața reală, când cei care se pricep la o anume disciplină îi asistă pe cei care se pricep mai puțin. Meditațiile au fost gândite astfel încât să fie de folos pentru școală, pentru concursuri sau pentru cei care pur și simplu își doresc să învețe ceva nou. Momentul lansării coincide cu o perioadă în care educația s-a mutat în  online și, cu atât mai mult, este resimțită nevoia unui astfel de proiect.

Printre inițiatorii proiectului se numără și Gabriela Diana Oprea, fostă olimpică internațională la chimie, actualmente studentă la Oxford University, Department of Chemistry. “Prin TeachU, urmărim să îndeplinim o dublă funcție a educației. Pe  de o parte, informația ajunge într-o formă interactivă, interesantă și potrivită nevoilor și cerințelor la cel ce își dorește să învețe. Pe de altă parte, știm că educația e mult mai mult decât informație. Utilizatorii TeachU  își dezvoltă abilitățile de comunicare, fie că ele se referă la a explica mai bine noțiunile prezentate, fie la a exprima mai bine ce nu au înțeles, dar li se stimulează și curiozitatea, pentru că mentorii sunt contagios de pasionați de domeniile lor”, spune Gabriela, în calitate de coordonator al proiectului.

Alături de Gabriela s-au alăturat și alți studenți români care studiază la  universități de top, așa cum sunt Iulia  Mitrache, studentă la Facultatea de Drept,  Universitatea București – fostă olimpică internațională la filosofie, Dan Mirea, student la University of Cambridge, fost olimpic internațional la biologie și  lingvistică, cât și liceeni olimpici, ca Sebastian Romeo Pintilie, olimpic  internațional la biologie. Momentan, lista  materiilor la care un tânăr poate să ia  meditații gratuite prin platforma TeachU.ro cuprinde peste 25 de discipline, de la limbi străine ca arabă, engleză, rusă sau japoneză, până la matematică, fizică sau chimie.