bacalaureat6.jpgAbsolvenții de liceu se vor putea înscrie la prima sesiune a examenului de bacalaureat între 25-29 mai 2015 și vor încheia cursurile în 29 mai, potrivit unui proiect publicat pe site-ul MEN. Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face între 8-10 iunie, iar absolvenții de liceu aparținând minorităților naționale vor susține proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă între 10-12 iunie.

Evaluarea competențelor digitale va avea loc între 15-19 iunie, iar proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională între 22-26 iunie.

Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va fi susținută în 29 iunie, proba la limba și literatura maternă în 30 iunie, proba obligatorie a profilului 1 iulie, proba la alegere a profilului și specializării în 3 iulie.

Rezultatele vor fi afișate în 6 iulie până la ora 12,00 și tot în aceeași zi se vor putea depune contestațiile până la ora 16,00. Rezolvarea contestațiilor se va face între 7-9 iulie. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate în 10 iulie. AGERPRES