studenti calculator.jpgPrima promoţie a Şcolii de Vară a ArcelorMittal Galaţi, compusă din 20 de studenţi români cărora li s-a alăturat unul din Franţa şi încă unul din China, a absolvit cursurile, a anunţat, vineri, directorul de comunicare a combinatului, Dorian Dumitrescu.

Potrivit acestuia, studenţii au studiat şi au lucrat pe proiecte concrete, acoperind situaţii reale de producţie unde sunt necesare îmbunătăţiri. Fiecare student a lucrat timp de opt săptămâni în echipe de specialişti şi a beneficiat de asistenţa unor mentori – experţi ai combinatului – care i-au îndrumat.

Participanţii, care au fost selectaţi dintr-un grup de aproape o sută de aplicanţi, au fost remuneraţi şi au primit aceleaşi beneficii, la fel ca angajaţii obişnuiţi.

‘A fost multă energie pozitivă în acest proiect. Doresc să îi felicit deopotrivă pe studenţi cât şi pe mentorii lor pentru implicarea profundă în această experienţă’, a declarat directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo.

Şcoala de Vară este doar una dintre direcţiile programului de Internship lansat în acest an, care mai include şi sesiuni tematice, prelegeri ale specialiştilor români şi străini pe marginea unor proiecte concrete (pentru 100 de studenţi), scurte stagii de practică în scopul aplicării cunoştinţelor teoretice (pentru 100 de studenţi) şi vizite în combinat (pentru 100 de studenţi) pentru a-i familiariza pe viitorii ingineri cu echipamentele şi procesele de producţie.

‘Avem convingerea că programul nostru de Internship va deveni o tradiţie, iar după succesul atins în acest an, credem că actualii studenţi vor deveni ‘ambasadori’ ai programelor de dezvoltare derulate de combinat’, a declarat directorul Departamentului de resurse umane al ArcelorMittal Galaţi, Mihaela Crăciun. AGERPRES