scoala in santier.jpgPrima scoala din judet reabilitata prin Programul Operational Regional (POR) este din comuna Galanesti si a fost construita la sfarsitul secolului XIX.

Cladirea in care functioneaza Scoala primara din Galanesti va fi supusa unor lucrari de reabilitare, extindere si consolidare cu fonduri europene prin POR – Axa 3, Domeniul major de interventie 3.4.

Contractul de executie a lucrarilor a fost semnat de primarul comunei Galanesti, Liviu Mironescu, si reprezentantul firmei Iosimar SRL Marginea. Primarul a declarat ca valoarea contractului este de 1,5 milioane de lei, termenul de finalizare a lucrarilor fiind 1 septembrie 2010.


Potrivit primarului, proiectul consta in extinderea actualului spatiu al scolii cu inca doua clase, cancelarie si grupuri sanitare, construirea unei cladiri pentru centrala termica, iar la mansarda – amenajarea de spatii pentru lectura si o biblioteca.


Mironescu a precizat ca, tot prin POR, scoala va fi dotata cu materiale didactice diverse, calculatoare pentru un laborator informatic, carti pentru biblioteca, sisteme de predare asistata de calculator (ansamblu calculator-softuri educationale-videoproiector) pentru fiecare clasa.


”Scoala din Galanesti este prima din judetul Suceava care se reabiliteaza cu fonduri prin POR, iar obiectivul general al proiectului este acela de imbunatati accesul elevilor din Galanesti la un proces educational performant si de calitate, apropierea de conditiile educationale oferite de scolile din mediul urban si, de ce nu, de conditiile oferite de scolile din Uniunea Europeana si de a mari sansele elevilor din comuna de a participa la procesul de invatamant la toate nivelurile, postuniversitar si universitar”, a spus Mironescu.