Primăria Botoşani a depus un proiect în valoare de 22 de milioane de lei pentru achiziţia, din fonduri europene, de echipamente care să permită desfăşurarea cursurilor on-line pentru toate cadrele didactice şi pentru toţi elevii de la şcolile din municipiu, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, proiectul, intitulat „INO-BT-INvăţământ Online accesibil în municipiul Botoşani, a fost depus în cadrul Programului Operaţional Competitivitate, Axa prioritară 2- „Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitive”.

„Dacă proiectul va fi aprobat, celelalte termene ţin de organismele intermediare, care fac toate demersurile astfel încât să ajungem la licitaţie. Nu am fi putut niciodată cu bani din bugetul local să satisfacem această nevoie pentru elevii din Botoşani, care sunt în număr foarte mare. Am fi ajuns în ipostaza în care ar fi trebuit să selectăm, dacă am fi acordat bani din bugetul local, pe cei care ar fi fost beneficiari. Aşa au făcut solicitări toate şcolile pentru elevii care au nevoie de aceste tablete”, a afirmat Cosmin Andrei.

În baza acestui proiect, municipalitatea din Botoşani vrea să cumpere cu fonduri europene 10.451 tablete, 357 sisteme desktop + monitor, 328 de table interactive, 316 camere web, 396 proiectoare, 288 routere wireless, 270 de ecrane de proiecţie, 723 laptopuri, 254 camere videoconferinţă, 23 de sisteme management dispozitive, 90 de sisteme all in one şi 601 tablete grafice. AGERPRES