Primaria Capitalei a lansat licitatiile pentru reabilitarea scolilor din programul BEI

Primaria municipiului Bucuresti, prin directiile de specialitate, a publicat pe 12 decembrie anunturile de participare la licitatie pentru cele 55 de scoli ramase nelicitate din programul BEI de reabilitare a infrastructurii scolare.

Licitatiile sunt programate pentru anul viitor, termenul de depunere a ofertelor fiind intre 3 si 5 februarie 2009, specificat in functie de lot si de pachet, in fiecare dintre anunturile publicate. Documentatia de atribuire se gaseste si pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti, la adresa www.pmb.ro.

“Toate scolile cuprinse in programul BEI vor avea front de lucru in 2009. Am avut discutii cu foarte multi constructori, atat cat ne permite legea in acest stadiu, si am certitudinea ca exista apetenta foarte mare pentru lucrarile pe care le scoatem la licitatie, luand in calcul si perioada nefavorabila in constructii pe plan international si local”, a declarat Bogdan Hreapca, coordonatorul proiectului BEI si director general al Directiei Generale de Dezvoltare, Investitii si Planificare Urbana din cadrul Primariei Capitalei.

El a aratat ca municipalitatea a modificat documentatiile de atribuire pentru a evita problemele din trecut cu anumiti constructori, care nu si-au respectat contractele. Cea mai importanta prevedere este cea referitoare la exprimarea in lei a sumelor contractuale, fapt care permite indexarea acestor sume si actualizarea lor. Cerintele de calificare au fost adaptate in functie de valoarea estimata pentru executia fiecarei scoli, astfel incat participarea sa fie cat mai mare.