Primăria Cluj-Napoca a premiat, pe 14 noiembrie, într-un cadru festiv, cu 101.000 de lei 44 de elevi şi 57 de profesori clujeni care au obţinut rezultate deosebite la examenele de bacalaureat şi evaluare naţională.

„Felicit în primul rând tinerii care au obţinut performanţe la examenele de evaluare naţională şi bacalaureat şi la olimpiade, dar şi corpul didactic care a avut grijă şi i-a îndrumat şi, nu în utimul rând, conducerea şcolilor şi a Inspectoratului Şcolar pentru ceea ce au făcut. Vreau să ştiţi că din perspectiva strategiei oraşului nostru, componenta educaţiei este una fundamentală. 20% din ce plătesc clujenii ca impozite şi taxe se întorc în educaţie şi acest procentej nu include partea de infrastructură, adică reparaţia şcolilor, partea de zugrăveli, partea de întreţinere. Mă refer la cealaltă componentă educaţională, partea care ţine de finanţarea per elev. Dacă nu ar exista finanţarea pe care Primăria să o asigure, din cealaltă finanţare de bază Clujul nu ar reuşi să menţină dimensiunea educaţională. Primăria Cluj-Napoca are componente în tot ceea ce înseamnă procesul educaţional: transportul elevilor la şcoală, programul şcoală după şcoală, bursele pe care le oferim tuturor celor care au minimum media 8,50 şi nota 10 la purtare”, a declarat primarul Emil Boc.

Consiliul Local Cluj-Napoca a alocat suma de 101.000 de lei pentru premierea celor 101 elevi şi profesori de la şcolile clujene: 55.000 de lei pentru 25 de elevi care au obţinut media 10 la examenul de evaluare naţională şi 30 de profesori care s-au ocupat de pregătirea lor, 27.000 de lei pentru nouă elevi care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat şi 18 profesori care s-au ocupat de pregătirea lor şi 19.000 de lei pentru 10 elevi care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şcolare (faza internaţională) şi pentru cei nouă profesori care s-au ocupat de pregătirea lor.

„Este al cincilea an la rând în care Clujul este pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte rezultatele de la bacalaureat, evaluarea naţională, olimpiade sau definitivat. În momentul în care colegii noştri din ţară au întrebat de ce la noi se poate, am răspuns pentru că toată lumea merge în aceeaşi direcţie, că este vorba de familie, de şcoală, de administraţie locală sau judeţeană”, a declarat, la rândul său, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus.

Pe lângă premiile în bani, Primăria Cluj-Napoca le-a acordat premiaţilor şi câte un tricou cu semnătura Simonei Halep.  AGERPRES