Şcoala Generală „Tudor Vladimirescu”, cea mai veche unitate de învăţământ din municipiul Drăgăşani, a primit o finanţare de un milion de euro pentru reabilitare şi reparaţii, a declarat miercuri primarul Cristian Nedelcu.

„După investiţia de la Colegiul Alexandru Lahovary din Râmnicu Vâlcea, proiectul care îşi propune reabilitarea Şcolii Tudor Vladimirescu este al doilea ca importanţă şi ca mărime în ceea ce priveşte investiţia în învăţământul vâlcean. Este cea mai veche instituţie de învăţământ din municipiu, elevii de aici nu concurează doar cu cei din Râmnic, ci ca număr de premii se bat de la egal la egal cu elevii din ţară. Aşadar această şcoală care a împlinit 100 de ani era nevoie să intre într-un amplu proces de reabilitare”, a precizat Nedelecu.

Banii vor fi folosiţi pentru lucrări la structura de rezistenţă a clădăirii, învelitoare, parchet, uşi, refacere pardoseli, zugrăveli interioare, reabilitarea de grupuri sanitare (inclusiv amenajarea unui grup sanitar pentru persoane cu handicap motor), reabilitarea termică a clădirii, refacerea instalaţiei electrice şi a sistemului de distribuţie a clădirii, construirea de platforme pentru accesul elevilor cu dizabilităţi locomotorii. La sala de sport se vor înlocui învelitoarea şi parchetul. La terenul de sport se va reface împrejmuirea din plasă. Se va realiza gardul exterior al incintei.


De asemenea, se va asigura dotarea cu table interactive, calculatoare personale, retroproiector, sistem de chestionare/răspunsuri interactive. Se vor asigura amenajarea şi dotarea unui laborator lingvistic. Potrivit edilului din Drăgăşani, alte patru proiecte în valoare de 6,5 milioane de euro vor fi finanţate în perioada următoare: reabilitarea Muzeului Viei şi al Vinului, parcurile din muncipiu, un centru de asistenţă socială pentru vârstinici şi un pasaj subteran la calea ferată pentru Drumul Viilor. AGERPRES