coman_catalin.jpgPrimăria Fălticeni alocă aproximativ un sfert din bugetul pe 2014 pentru investiţii în unităţile de învăţământ, respectiv 1,8 milioane lei, a declarat, marţi, primarul Cătălin Coman. El a spus că 800.000 de lei sunt prevăzuţi pentru finalizarea lucrărilor de construire a unei grădiniţe începute în 2008, iar alte fonduri vor fi alocate pentru reabilitarea clădirii de patrimoniu a Şcolii gimnaziale ”Alexandru Ioan Cuza”, prima şcoală din Fălticeni, a unui corp de clădire de la Colegiul Naţional ”Nicu Gane”, dar şi pentru montarea şi punerea în funcţiune a unei centrale termice la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu”.

În municipiul Fălticeni funcţionează opt grădiniţe, patru şcoli generale şi trei licee, la care este înscris un efectiv total de 8.000 de elevi şi preşcolari.

”Acum purtăm discuţii cu conducerile tuturor şcolilor, să vedem care sunt problemele punctuale, pentru a le include în programul de investiţii pe 2014, de la amenajări interioare până la construcţii, dotări şi alte investiţii necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului de învăţământ”, a mai spus primarul Coman. AGERPRES