Primăria municipiului Galaţi alocă 13,3 milioane lei pentru achiziţionarea de centrale termice la 43 de unităţi de învăţământ, a anunţat purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Raluca Ardean. Potrivit sursei citate, în prezent, ofertele pentru licitaţiile privind achiziţia şi montarea de centrale termice la cele 43 de unităţi de învăţământ se află în evaluare tehnică, după care, dacă nu vor fi probleme, se vor lansa licitaţiile.

Raluca Ardean a precizat că, până acum, au fost deja montate centrale termice la alte 23 de unităţi de învăţământ, suma totală alocată pentru cele 66 de şcoli ridicându-se la 20 de milioane lei.

Măsura a fost luată în condiţiile în care, de aproape cinci luni, gălăţenii nu mai primesc apă caldă în sistem centralizat, un sistem nerentabil pe care primăria vrea chiar să îl închidă, motiv pentru care oferă câte 3.000 de lei familiilor care se debranşează şi îşi cumpără alte surse de încălzire. Cum şi şcolile depind de acelaşi sistem centralizat, municipalitatea a decis cumpărarea de centrale termice pentru unităţile de învăţământ.

Totodată, Primăria Galaţi a alocat şi 2,54 milioane lei pentru lucrări de reparaţii şi igienizări la 98 de unităţi de învăţământ din municipiul Galaţi. AGERPRES