Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că va depune proiecte în valoare totală de peste 31 de milioane de lei pentru opt unităţi şcolare din oraş în cadrul Programului Operaţional Regional (POR).

În ceea ce priveşte lucrări de investiţii la şcoli în oraş pe axa 3.1 din Programul Operaţional Regional sunt deja opt proiecte, termenul de depunere al proiectelor este luna octombrie, dar cred că în vara aceasta vom depune toate proiectele. Astfel, la Liceul ‘Tudor Vianu’ avem un proiect de 4,5 milioane de lei, la Liceul ‘Nicolae Bălănescu’, un proiect de patru milioane de lei pentru anvelopare, la trei şcoli generale proiecte cu sume cuprinse între 3,5 şi 7 milioane de lei, şi la trei grădiniţe proiecte cuprinse între 1,4 şi 3, 5 milioane de lei, în total proiecte în sumă totală de 31,1 milioane de lei„, a precizat Nicolae Barbu.

El a afirmat că în cadrul acestor proiecte se vor executa lucrări de reabilitare, anvelopare sau reamenajarea unor clădiri existente pentru îmbunătăţirea sau mărirea spaţiilor destinate educaţiei în şcoli sau grădiniţe.

În municipiul Giurgiu sunt 24 de unităţi şcolare. AGERPRES