Primăria municipiului Giurgiu vrea comasarea liceelor cu rezultate slabe

Primăria municipiului Giurgiu a propus comasarea a două licee cu elevi puţini şi cu rezultate slabe la bacalaureat în vederea reducerii cheltuielilor, însă iniţiativa a fost respinsă de o comisie din partea Inspectoratului Judeţean Şcolar.

“A existat propunerea – foarte bună din punctul de vedere al reducerii cheltuielilor – de comasare a Liceului tehnologic şi a Colegiului Naval, ambele din municipiul Giurgiu, dar nu a putut fi pusă în practică deoarece liceul tehnologic este beneficiarul unui proiect în care au existat şi dotări tehnice şi o condiţie a derulării acestui proiect a fost ca acesta să nu fie desfiinţat în următorii trei ani de zile”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean Şcolar Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Ea a afirmat că nu se putea accepta nici propunerea ca unitatea Colegiului Naval să fie asimilat de Liceul tehnologic deoarece primul are un statut superior. Cu toate acestea, ideea comasării este agreată de autorităţile locale deoarece la cele două unităţi şcolare numărul elevilor este sub cinci sute, în timp ce alte licee au aproape o mie de elevi, cadrele didactice nu îşi asigură normele, iar promovabilitatea la bacalaureat a fost cuprinsă între zero şi 11 la sută.

Primăria municipiului Giurgiu vrea în continuare transformarea unor astfel de licee în şcoli profesionale în care elevii să fie pregătiţi direct în meserii solicitate pe piaţa muncii, dar, deocamdată, acest lucru nu se poate realiza deoarece, în conformitate cu legea, Primăria asigură cheltuielile financiare, însă deciziile aparţin Inspectoratului Judeţean Şcolar. AGERPRES