Primarul orasului Negresti, Ioan Cozma, a actionat in instanta Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, deoarece nu i-a mai fost distribuit niciunul dintre cele doua microbuze scolare care fusesera repartizate pentru elevii din acest oras si din cateva suburbii.
Primarul sustine ca nu a mai primit respectivele masini deoarece este membru al Partidului Democrat. Ioan Cozma afirma ca nu se va lasa pana cand nu va recastiga dreptul asupra celor doua microbuze si considera ca este o nedreptate ca elevii sa fie victime ale „scandalurilor politice”.

„Am strans deja semnaturi de la parintii elevilor, care sunt de-a dreptul revoltati. Elevii vor trebui sa strabata in continuare pana la 15 kilometri pe zi, pentru ca asa vrea inspectorul scolar general-adjunct Dorel Juverdeanu, care se ocupa de repartizarea microbuzelor si care este membru PNL”, a declarat, marti, Cozma.

In judetul Vaslui vor sosi 19 microbuze scolare. Dintre acestea, 13 microbuze vor fi repartizate primariilor conduse de membri PNL. Adjunctul Inspectoratului Scolar Judetean, Dorel Juverdeanu, a declarat ca nu este responsabil de repartitia acestor microbuze.