Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, a declarat că administraţia locală va susţine cu masă şi cazare toţi elevii care învaţă în sistemul dual din oraş, un efort anual de aproximativ 500.000 de lei.

Conform edilului, municipiul susţine, prin hotărâre de CL, cinci unităţi şcolare de învăţământ dual în Oradea, în care învaţă 1.141 de levi, din care 853 din judeţ şi 288 de elevi din Oradea. Pentru elevii din judeţ, administraţia locală asigură cazarea şi trei mese pe zi, nu însă şi pentru cei din Oradea.

„La propunerea Asociaţiei Firmelor Bihorene şi a celor cinci unităţi şcolare, am decis să asigurăm masa de prânz şi elevilor care locuiesc în Oradea, pentru că se întâmpla de multe ori ca la amiază elevii din judeţ să primească o masă caldă, iar elevii orădeni să se rezume la un sandvici sau chiar să împartă mâncarea cu ceilalţi care vin din judeţ. Acest lucru nu mi se pare normal, şi atunci am decis că toţi elevii care învaţă în sistem dual în municipiu vor beneficia de o masă de prânz”, a declarat Birta.

Potrivit acestuia, costul maxim anual pentru municipiul Oradea va fi de 500.000 de lei, pentru numărul total de elevi înscrişi în sistemul dual. „Cred că este o decizie bună şi le mulţumesc celor care au sesizat aceste lucruri care nu erau normale”, a conchis primarul. AGERPRES