Angajatii din unitatile de invatamint din Roman vor primi, saptamina aceasta, tichete cadou, dupa ce conducerea administratiei publice a identificat resursele financiare necesare pentru ca profesorii si personalul auxiliar din scoli sa beneficieze de acest drept, care se acorda numai daca exista bani la buget.
Astfel, situatia nedreapta, in care unii profesori beneficiaza si altii ba, deoarece administratia dispune sau nu de bani, a fost rezolvata la Roman. Primarul Dan Ioan Carpusor a anuntat faptul ca, in urma unei analize economice, a identificat sursele din care pot fi alocati bani, astfel incit si cadrele didactice sa beneficieze de un cadou inainte de Paste.

„Dat fiind faptul ca sindicatele din invatamint ameninta cu declansarea unei greve generale, am incercat ca la Roman sa le oferim profesorilor un climat linistit. Nu am avut bani prinsi la buget pentru acordarea acestor tichete cadou, insa am identificat solutiile legale de acordare a acestora. Conform calculelor facute de noi, avem la dispozitie 1,45 miliarde de lei vechi, suma care ar acoperi necesarul acordarii, in aceasta luna, inaintea Sfintelor Sarbatori de Paste, a unor tichete cadou pentru toti cei care lucreaza in unitatile de invatamint din Roman“, a precizat primarul Dan Ioan Carpusor.

In vederea acordarii tichetelor cadou pentru profesori si personalul auxiliar din unitatile de invatamint din Roman, alesii locali sint convocati in sedinta extraordinara, pentru a aproba rectificarea de buget necesara. Un proiect de hotarire intocmit de reprezentantii primariei le propune alesilor, alocarea a 1,45 de miliarde de lei pentru acordarea de tichete cadou tuturor celor care lucreaza in unitatile de invatamint din Roman.

„Sumele acordarii acestor tichete provin din doua surse. Este vorba de utilizarea tichetelor din cadrul primariei, din rezervele destinate functionarilor din administratia publica si de utilizarea unui cuantum din suma ce a fost alocata pentru acordarea de ajutoare de urgenta. Noi propunem, astfel, rectificarea bugetului, pentru ca personalul din invatamint sa beneficieze de aceste tichete“, a declarat Mihai Plaii, directorul economic al Primariei Roman.

Potrivit datelor primite de la centrele bugetare, de tichetele cadou vor beneficia aproximativ 1400 de salariati din unitatile de invatamint din municipiul Roman. Reprezentantii administratiei locale au declarat ca, odata aprobate, sumele vor fi repartizate pe fiecare centru bugetar in parte, urmind ca reprezentantii sindicatelor sa decida cite tichete va primi fiecare angajat din unitatile de invatamint.

„Am gasit solutiile necesare pentru ca aproape 1400 de angajati din aceasta categorie socio-profesionala sa poata beneficia de acest drept. Alocarea a circa 1,5 miliarde de lei vechi reprezinta un efort financiar, dar nu atit de mare cum ar trebui, tinind cont de rolul foarte important pe care il au educatorii in viata comunitatii“, a precizat primarul Dan Carpusor.