Primăria sectorului 3 beneficiază de expertiză universitară în urbanism ca urmare a semnării, joi, a unui protocol de colaborare cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”.

„Pe de o parte noi, administraţia publică locală, beneficiem de expertiză universitară, de cealaltă parte e o mare oportunitate pentru Universitatea de Arhitectură şi Urbanism ‘Ion Mincu’, deoarece studenţii vor putea face practică. E o foarte bună ocazie să colaborăm şi să încercăm împreună să găsim cele mai bune soluţii în folosul comunităţii. Putem avea şi proiecte cu finanţare europeană. Vom participa deopotrivă la târgurile educaţionale organizate de Primăria sectorului 3, în care elevi din această zonă administrativă să se poată înscrie la Universitatea de Arhitectură”, a declarat primarul sectorului 3, Robert Negoiţă.

Întrebat ce e greşit din punct de vedere arhitectural în Capitală, edilul a spus că pleacă de la ideea că întotdeauna e loc de mai bine.

„Avem de îmbunătăţit multe zone. De exemplu, lucrăm pe Bulevardul Unirii, care ar trebui să fie emblema Bucureştiului. E o zonă nereglementată, adică, dacă mergeţi acum pe porţiunile de bulevard unde încă nu am intervenit încă, o să vedeţi că pe unde aţi merge ca pietoni riscaţi să fiţi călcaţi de maşini. (…) Noi venim acum şi reglementăm, în sensul că circulaţia rutieră e circulaţie rutieră, parcarea e parcare, spaţiile verzi sunt bine delimitate, la fel ca şi zonele pietonale”, a spus Robert Negoiţă.
El a semnalat că au fost modernizate câteva zone din sector ce nu arătau „foarte atrăgător”, adăugând că o o altă prioritate o constituie zona Cinema Gloria. „Vrem să intervenim şi să facem ceva, putem să transformăm zona dintr-una dezagreabilă, cum e în prezent, într-una unde să mergi cu mare plăcere şi să fie o destinaţie în sine. Am dat ca temă de studiu zona Republicii, acolo ne-am şi implicat din mai multe puncte de vedere, o arie ce e căzută, fostele Uzine Republica, mă rog, firma e în faliment de foarte mult timp, a decăzut, ceea ce scade atractivitatea investitorilor în acel perimetru. Încercăm să găsim soluţii de a ridica atractivitatea, de a crea puncte de atracţie în ideea de a atrage investitori, a crea locuri de muncă şi plus valoare”, a anunţat edilul sectorului 3.

Prof. dr. arh. Zeno Bogdănescu, rector al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, s-a arătat convins că această colaborare cu Primăria sectorului 3 va duce la o mai bună înţelegere a rolului arhitectului în viaţa comunităţii. La rândul său, prof. dr. arh. Emil Barbu Popescu, preşedinte al aceleiaşi universităţi, a opinat că sectorul are multe „meandre” ce pot fi rezolvate cu sprijinul studenţilor şi cadrelor didactice. AGERPRES