Primăria Municipiului Sibiu a soluţionat problema clădirii Liceului de Artă, anunţând că elevii şi profesorii de aici urmează să se mute într-o clădire a Colegiului Economic „George Bariţiu”, potrivit unui comunicat remis presei. Municipalitatea asigură elevii şi profesorii de la Liceul de Artă că vor avea condiţii mai bune în noul sediu. Primăria este nevoită să mute Liceul de Artă deoarece clădirea în care este acum, a fost retrocedată şi contractul de închiriere expiră anul viitor.

„Printr-un dialog bun cu reprezentanţii Liceului de Artă şi datorită deschiderii arătate de ambele părţi, am reuşit să găsim o soluţie foarte bună şi permanentă pentru mutarea liceului. Noua clădire este agreată de reprezentanţii unităţii de învăţământ şi, mai important, după o renovare amplă, va oferi un spaţiu corespunzător şi mai generos pentru desfăşurarea cursurilor acestei instituţii care obţine rezultate deosebite prin elevii săi”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Noua clădire a Liceului de Artă este structurată pe patru niveluri, are încăperi mari şi luminoase, susţin reprezentanţii municipalităţii. Pentru că aceasta a funcţionat ca internat, vor fi necesare lucrări ample pentru a fi transformată. Lucrările vor fi planificate şi realizate prin consultare cu cadrele didactice ale Liceului de Artă, pentru ca încăperile şi întreg sediul să răspundă nevoilor deosebite ale acestui profil.

Serviciul de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat va solicita alocarea de fonduri în următoarea şedinţa ordinară a Consiliului Local pentru realizarea proiectării şi mai apoi pentru contractarea lucrărilor propriu-zise. AGERPRES