Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, va propune consilierilor dublarea şi triplarea cuantumului burselor pentru cei aproape 15.000 de elevi care vor beneficia de burse de performanţă, de merit, de studiu şi sociale.

“Susţinem educaţia locală atât prin investiţii în infrastructura clădirilor unităţilor de învăţământ, cât şi prin bursele acordate din bugetul local pentru a-i încuraja pe elevi să facă performanţă. Ţinând cont de situaţiile transmise de unităţile de învăţământ, estimăm că în 2021 aproape 15.000 de elevi vor beneficia de burse performanţă, de merit, de studiu sau sociale. Din acest motiv propun Consiliului Local majorarea cuantumului acestor burse: triplarea bursei de performanţă, dublarea bursei de merit şi de studiu şi creşterea cu 66 % a burselor sociale”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Potrivit primarului sibian, bursa de performanţă va creşte de la 120 la 500 de lei pe lună, cea de merit de la 80 la 150 de lei pe lună, iar cea de studiu de la 60 de lei la 130 de lei lunar. Şi bursele sociale se vor majora la 100 de lei pe lună, de la 60 de lei cât sunt în prezent. Aceste burse se vor acorda pentru fiecare lună din perioada cursurilor şcolare.

Bursele sociale se acordă şi pe timpul vacanţelor şcolare, în anumite condiţii, putându-se cumula cu bursa de performanţă, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu.

Având în vedere numărul de burse solicitate de unităţile de învăţământ, Primăria estimează că în anul 2021 efortul bugetar al Primăriei pentru plata acestor burse cu un cuantum majorat se va ridica la aproximativ 10,5 milioane de lei. AGERPRES