Municipalitatea suceveană va achiziţiona 15.000 de tablete şi laptopuri pentru elevi, iar în proxima şedinţă a Consiliului Local se va aproba o hotărâre în acest sens, a anunţat primarul Ion Lungu.

Valoarea achiziţiei este de 2,5 milioane de euro, iar achiziţia se va face din fonduri europene, printr-un proiect ce va fi depus la sfârşitul acestei săptămâni la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est.

„Joi va avea loc o şedinţă de îndată a Consiliului Local Suceava, în care vom supune spre aprobare documentaţia pentru cele 15.000 de tablete pe care vrem să le achiziţionăm pe fonduri europene. Între timp s-au mai schimbat lucrurile, nu vom cumpăra doar tablete, ci şi laptopuri, în valoare de 2,5 milioane euro, iar după aprobarea din Consiliul Local, vom putea depune proiectul la ADR Nord-Est, în cursul zilei de vineri”, a spus Lungu.

În municipiul Suceava sunt aproximativ 19.000 de elevi şi două mii de cadre didactice. Potrivit primarului, de aceste tablete pot beneficia clasele I-IV din învăţământul primar, cei din clasele V-VIII din învăţământul gimnazial şi cei din clasele IX-XII sau XIII din învăţământul liceal, precum şi cei din învăţământul profesional cu o durată minimă de trei ani.

Totodată, primarul a anunţat că a fost câştigată licitaţia pentru achiziţia din fonduri de la bugetul local a o mie de tablete pentru elevi fără posibilităţi financiare. Lungu a spus că ofertele au fost depuse de Orange şi Vodafone, iar câştigător a fost declarat Vodafone România. AGERPRES