Primăria Suceava se asociază cu USV pentru candidatura la titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2020

Municipiul Suceava se va asocia cu Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) în vederea înscrierii candidaturii pentru titlul de “Capitală Europeană a Tineretului” în 2020, a declarat primarul Ion Lungu.

“Împreună cu Universitatea Suceava vrem să depunem un proiect pentru a candida la titulatura de Capitală Europeană a Tineretului în 2020. Din partea Primăriei, cel care se ocupă de realizarea acestui proiect este consilierul local Daniel Prorociuc. Sper să reuşim să ne încadrăm până pe 16 iulie, când este termenul limită de transmitere a proiectului (…) În 2020 sperăm să fie Suceava câştigătoare”, a spus primarul, precizând că a purtat deja discuţii în acest sens cu rectorul interimar al USV, Mihai Dimian.

Capitala Europeană a Tineretului este titlul acordat unui oraş european pe o perioadă de un an, în timpul căruia se va acorda şansa de a prezenta printr-un program multilateral viaţa şi dezvoltarea culturală, socială, politică şi economică legate de tineret.

Capitala Europeană a Tineretului este o iniţiativă a Forumului Tineretului European, iar prima capitală a fost aleasă în 2009, Rotterdam – Olanda, urmată de Torino – Italia, Anvers – Belgia, Braga – Portugalia, Maribor – Slovenia, Salonic – Grecia, Cluj-Napoca, Gandja -Azerbaijan, Varna – Bulgaria, Cascais – Portugalia, Novi Sad – Serbia. AGERPRES