Primăria Suceava va achiziţiona 25 de tuneluri de dezinfecţie pentru şcolile ce organizează examene naţionale

Municipalitatea suceveană va achiziţiona până la sfârşitul acestei luni un număr de 25 de tuneluri de dezinfecţie pentru unităţile şcolare, a anunţat primarul Ion Lungu.

El a spus că a discutat cu reprezentanţii unităţilor şcolare sucevene care vor organiza examene naţionale şi pregătirea elevilor în perioada 2-12 iunie şi că i s-au cerut tuneluri de dezinfecţie.

Primarul a precizat că licitaţia pentru achiziţia acelor tuneluri de dezinfecţie ce vor fi alocate unităţilor şcolare a fost deja organizată, suma totală alocată fiind de 90.000 de lei. Totodată, au fost distribuit acestor unităţi şcolare 25 de termometre non-contact.

“Am văzut diferite comentarii şi prin presă şi comentarii şi vreau să vă spun că în ordinul comun pe care l-am primit de la Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, la articolul 10, se prevede că unităţile de învăţământ în colaborare cu autorităţile locale pot lua şi alte măsuri suplimentare de prevenire şi combatere a infectării cu SARS-CoV-2 între care instalarea de tuneluri de dezinfecţie”, a spus Lungu.

Referindu-se la opiniile privind eficienţa acestor măsuri, inclusiv a viceprimarului Marian Andronache, primarul Sucevei consideră că este o abordare corectă. “Am văzut mai multe puncte de vedere, chiar şi la domnul viceprimar Andronache pe care eu îl respect, am văzut anumite îndoieli, dar chiar în cursul zilei de ieri mi-a adus un referat în care cere să montăm un astfel de tunel la Domeniul Public. Nu inventăm noi roata. Inclusiv acţiunile de dezinfecţie au fost făcute în toată ţara, au fost făcute în toată lumea. Poate acum sunt alte puncte de vedere. Sigur că măsuri de dezinfecţie vom mai face în Suceava, este vremea căpuşelor, a ţânţarilor, a musculiţelor. Vom fi puţin mai atenţi, dar să aruncăm o anatemă că am stropit degeaba în oraş nu cred că este corect şi, mai mult, din partea unui salariat al Primăriei care şi dumnealui la Domeniul Public a stropit locurile de joacă cu aceste soluţii”, a spus Lungu.

În opinia primarului, la reducerea numărului persoanelor infectate din municipiu au contribuit şi aceste dezinfecţii în spaţiul public, pe domeniul public, la locurile de joacă, spaţii verzi, pe casa scării blocurilor. AGERPRES