Primăria Suceava va prelua investiţiile la şcoli blocate de Ministerul Educaţiei doar cu plăţile la zi

scoala-in-reparatii.jpgMunicipalitatea suceveană ar putea prelua şi finaliza cu fonduri europene mai multe proiecte demarate de Ministerul Educaţiei la o serie de şcoli din judeţ şi blocate din lipsa finanţării, a anunţat primarul Ion Lungu.

Edilul a spus că, pentru a putea accesa banii europeni pentru aceste investiţii, este necesar transferul investiţiilor de la minister la primărie. Potrivit lui Lungu, este vorba despre şase investiţii aflate în diverse stadii de execuţie şi plată la Liceul cu Program Sportiv, precum şi colegiile naţionale ”Ştefan cel Mare”, ”Petru Rareş” şi ”Mihai Eminescu”.

Primarul a precizat că investiţia de la Liceul cu Program Sportiv constă în construcţia unui nou campus şcolar, la Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” de construirea unei săli de sport, la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” de înfiinţarea centrului de proiectare şi informare, iar la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” de reabilitarea termică, mansardarea şi extinderea corpului de grădiniţă.

Lungu a spus că fondurile europene sunt disponibile prin Programul Operaţional Regional, dar nu le va prelua dacă ministerul nu achită la zi facturile emise deja. ”Nu luăm mâţa în sac de la Guvern. Va trebui să vedem ce lucrări mai sunt de făcut şi să inventariem stadiul de execuţie al acestora. Normal, trebuie să aducă Guvernul la zi plăţile şi apoi am putea prelua”, a spus primarul de Suceava. AGERPRES