primaria_tg-jiu.jpgPrimăria municipiului Târgu-Jiu a definitivat programul de reparaţii şi investiţii din anul în curs în cazul unităţilor de învăţământ din oraş, acesta cuprinzând creşe şi grădiniţe noi, extinderea unor imobile deja existente, montarea de panouri solare şi amenajarea unui complex artistic.

Potrivit şefului Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Raul Chiriac, cu toate că nu există încă un buget stabilit pentru anul în curs, municipalitatea a alocat deja suma de 5 milioane lei pentru derularea programului de reparaţii şi investiţii, sumei respective adăugându-i-se şi finanţările din alte surse prin programul de mediu şi alte programe guvernamentale. De departe, cea mai importantă investiţie se referă la amenajarea unui complex artistic în incinta Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”, care va avea o suprafaţă de 750 metri pătraţi.

„Această clădire va avea o suprafaţă de 750 de metri pătraţi şi va fi compusă dintr-o sală de spectacole cu o capacitate de 160 de locuri, săli de repetiţii pentru teatru şi dansuri, grupuri sanitare, vestiare pentru actori, foaier şi toate celelalte elemente necesare. De asemenea, introducerea clasei 0 la şcolile primare din anul şcolar 2012-2013 ne-a determinat să luăm decizia extinderii numărului sălilor de clasă la câteva şcoli generale, iar la alte patru unităţi de învăţământ vom amenaja mai multe amfiteatre. De asemenea, se vor face investiţii în învăţământul preşcolar prin Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Educaţiei. Avem zece obiective care se vor constitui în cinci creşe noi care vor aduce un plus de 200 de locuri, şi cinci grădiniţe, dintre care două obiective noi şi trei extinderi ale unor locaţii existente”, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă, Raul Chiriac.

El a mai spus că vor continua şi investiţiile în programul de instalare a sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, derulat de mai mulţi ani la nivelul unităţilor şcolare din municipiu şi care în acest an vizează şase şcoli şi grădiniţe. AGERPRES