Primăria Târgu Mureş va acorda premii cuprinse între 500 şi 5.000 de lei pentru elevii care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale, potrivit unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Târgu Mureş.

„Una dintre priorităţile administraţiei publice locale este performanţa educaţională şi pentru motivarea elevilor care obţin rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale, Primăria Târgu Mureş a propus un proiect de hotărâre care s-a aprobat şi în şedinţa CL, vizând acordarea de premii pentru rezultate deosebite obţinute de elevii unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Târgu Mureş la olimpiadele naţionale şi internaţionale, cu sume cuprinse între 500 şi 5.000 de lei. Hotărârea se aplică începând cu anul şcolar 2014-2015”, a declarat Aurel Trif, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Târgu Mureş, pentru olimpiadele naţionale se vor acorda câte 3.000 de lei câştigătorilor premiului I, 2.000 de lei pentru premiul II, 1.000 de lei pentru premiul III, iar pentru menţiuni şi premii speciale, câte 500 de lei. Pentru rezultate deosebite obţinute de elevii unităţilor de învăţământ preuniversitar din Târgu Mureş la olimpiadele internaţionale se vor acorda câte 5.000 de lei pentru cei care au obţinut premiul I, 3.000 de lei pentru premiul II, 2.000 de lei pentru premiul III, iar pentru menţiuni şi premii speciale, câte 1.000 de lei. AGERPRES