Primaria unei localitati din Maramures nu a platit firma care a reparat scoala

reabilitare-scoli.jpgPrimaria orasului Tautii Magherus a refuzat plata unei firme care a executat lucrari de reparatie la scoala din localitate, motivand ca Inspectoratul Scolar Judetean Maramures nu ar fi alocat fondurile necesare.

Administratorul firmei care a executat lucrarea de reparatie a scolii pe baza unui contract a suportat din bugetul propriu cheltuielile cu materialele, urmand ca la terminarea lucrarii sa primeasca din partea primariei orasului Tautii Magherus, suma de 150.000 de lei, conform contractului incheiat intre parti.

Aflat in dificultate, proprietarul firmei s-a adresat prefectului Sandu Pocol pentru a lamuri situatia si a convinge primaria orasului Tautii Magheraus sa onoreze firmei cei 150.000 de lei datorati. Juristii prefecturii Maramures au constat ca Inspectoratul Scolar Judetean a virat in contul primariei Tautii Magheraus suma necesara, insa primarul Anton Ardelean a refuzat sa plateasca lucrarea contractata.

Primarul Anton Ardelean a negat insa ca ar fi primit banii necesari din partea inspectoratului scolar si a precizat ca firma mai are si alte obligatii asumate in contract pe langa reparatia scolii, obligatii pe care nu le-ar fi onorat. Mariana Pop, inspectorul sef al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures a precizat ca cei 150.000 de lei, bani cu destinatie speciala au fost virati in contul primariei Tautii Magheraus, insa primarul Anton Ardelean a mai incheiat un al doilea contract cu firma de constructii pe care o obliga in contul aceleiasi sume sa mai execute lucrari suplimentare.

Pop considera ca in aceasta situatie vina apartine firmei de constructii care si-a dat acceptul sa execute alte lucrari pentru aceiasi suma de bani. Proprietarul firmei care a reparat din fonduri proprii scoala este decis sa actioneze in instanta primaria Tautii Magheraus pentru a recupera cei 150.000 de lei. AGERPRES