Circa 1.200 de elevi din Zalău, premianţi la concursurile şcolare judeţene, interjudeţene sau regionale, vor fi recompensaţi de administraţia locală cu premii în valoare totală de 150.000 de lei, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local.

Conform referatului care a însoţit proiectul de hotărâre, la concursurile şcolare judeţene au fost premiaţi 791 elevi şi un număr de 30 de echipe, formate din 306 elevi, iar la cele interjudeţene sau regionale au fost premiaţi 41 de elevi şi cinci echipe, formate din 35 de elevi.

Conform legislaţiei, elevii care obţin rezultate bune la concursuri – etapa judeţeană, interjudeţeană pot beneficia de stimulente. E vorba de 832 de elevi în municipiul Zalău şi 35 de echipe, iar suma propusă de noi este peste ceea ce stabileşte Ministrul Educaţiei, este mai mult decât dublu. Totalul cuantumului este de 150.000 de lei„, a precizat, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.

Edilul a subliniat faptul că aceste stimulente se adaugă premiilor pe care municipalitatea le acordă, anual, elevilor cu rezultate bune la concursurile şcolare, cu prilejul Zilelor Zalăului. AGERPRES