andronescu_oprescu.jpgPrimarul Capitalei, Sorin Oprescu, intenţionează să achiziţioneze ambulanţe care să deservească şcolile din Capitală, în cazul elevilor care ar suferi accidente.

„Vorbim de şase ambulanţe, câte una pentru fiecare sector, care vor reacţiona rapid în cazul rănirii uşoare sau mai grave a elevilor”, a precizat, joi, într-o conferinţă de presă, Oprescu.
El a explicat că prin folosirea acestor ambulanţe va fi degrevată activitatea serviciului Salvării la nivelul Capitalei.

Edilul-şef a adăugat că ambulanţele vor fi dotate cu aparatură medicală necesară acordării primului ajutor, iar comunicarea va fi stabilită prin intermediul unor microstaţii care vor fi conectate la serviciul 112, precum şi cu unităţile de învăţământ.

Potrivit lui Oprescu, necesitatea cumpărării acestor ambulanţe este determinată de numărul mare de accidente uşoare înregistrate doar la nivelul anului 2010, când s-au consemnat 2.150 de astfel de evenimente dintre care 1.940 uşoare.

Costul unei astfel de ambulanţe se poate ridica la peste 100.000 de euro, a precizat Oprescu, el menţionând că va face tot posibilul să le cumpere la preţuri mai mici.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus că îşi doreşte să modifice Legea educaţiei astfel încât liceele să treacă din subordinea primăriilor în cea a consiliilor judeţene. Ea a motivat acest demers prin faptul că în licee sunt elevi şi din alte sectoare sau oraşe. AGERPRES