simionescu_aurel.jpgPrimarul de Brăila, Aurel Simionescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că vor fi făcute artificii financiare pentru plata salariilor cadrelor didactice în trimestrul IV al acestui an şi mai ales în luna decembrie, când fondul de salarii va fi neacoperit în proporţie de 40%.

“Urmare a rectificării bugetare de la nivel naţional, de la Brăila au fost retrase peste 30 de miliarde de lei vechi destinaţi salarizării din învăţământ, ca urmare a unei posibile reduceri de posturi, ceea ce nu s-a întâmplat. Încadrarea de anul acesta a fost una normală, dar reducerile financiare vor afecta trimestrul IV, mai ales luna decembrie. Rămânem descoperiţi şi trebuie să facem tot felul de artificii financiare. Fie să nu plătim dările către stat, ci doar chash-ul către profesori în ultima lună, fie să mutăm datoria în anul următor, în ianuarie”, a explicat Simionescu.

Legat de situaţia creată, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, Viorel Botea, a dat asigurări că nu vor fi probleme cu plata salariilor cadrelor didactice până la sfârşitul acestui an. “Din discuţiile pe care le-am avut cu inspectorii generali din ţară şi cu conducerea ministerului, pot să afirm cu certitudine că există bani de salarii, iar lumea trebuie să stea liniştită”, a declarat Viorel Botea. AGERPRES