Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a declarat ca ar trebui modificata actuala Lege a achizitiilor practicata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, intrucat duce la intarzieri mari in efectuarea lucrarilor de reparatii sau investitii la unitatile scolare.
Banii pentru lucrarile la unitatile scolare vin prin intermediul inspectoratelor scolare care au nevoie de viza MECT si abia apoi se intorc facturile la primarii pentru decontare, ceea ce duce la intarzieri de cel putin 30 de zile. „Am propus la minister modificarea procedurii, pentru ca altfel vom ramane cu banii necheltuiti pentru scoli la finalul anului, desi avem atata nevoie de acestia”, a afirmat primarul Lucian Iliescu. El spune ca exista semnale ca procedura de circuit a banilor pentru decontare se va modifica chiar de saptamana viitoare.

Municipiul Giurgiu mai asteapta in ceea de-a patra transa de fonduri ce vor fi alocate in acest an suma de sapte milioane de lei, bani cu care vor incepe studiile de proiectare si lucrarile la reabilitarea si consolidarea Colegiului National „Ion Maiorescu”, pentru construirea unui campus universitar la Liceul Tudor Vianu si pentru continuarea altor lucrari la internate, scoli si gradinite.