Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, va trimite notificări către Ministerul Educaţiei cu privire la activitatea unor directori de şcoli, reclamând lipsa de viziune în ceea ce priveşte administrarea fondurilor. Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Satu Mare, edilul s-a întâlnit cu directorii de şcoli din municipiu pentru a discuta despre pregătirile pentru noul an şcolar şi investiţiile în unităţile şcolare.

„Nu este uşor în zilele noastre să pui la dispoziţia elevilor şi cadrelor didactice fonduri pentru ca şcolile să aibă condiţii decente, adecvate secolului XXI, dar cred că acolo unde s-a solicitat un astfel de sprijin am intervenit. Vreau să vă spun că foarte mulţi directori de şcoli din municipiu sunt manageri buni, dar trebuie să scot în evidenţă şi faptul că sunt directori care, din păcate, nu prea fac faţă, deşi au un contract de management administrativ semnat cu autoritatea locală”, a declarat edilul.

El a precizat că în cazul directorilor lipsiţi de viziune va notifica Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Ministerul Educaţiei. „Consider că acei directori care solicită fonduri pentru stingătoare de incendiu sau pentru alte obiecte care nu costă mai mult de câteva sute de lei nu ştiu să administreze fondurile unităţii de învăţământ. Această problemă, respectiv lipsa de viziune în privinţa investiţiilor a unor directori o vom notifica atât Inspectoratului Şcolar Judeţean, cât şi Ministerului Educaţiei pentru că, din păcate, din 43 de directori sunt 7 sau 8 directori care nu fac faţă. Ne dorim buni manageri în fiecare instituţie de învăţământ din municipiu care să pună în valoare şcoala şi să se implice în proiectele comunităţii!”, a mai spus primarul.

Pe de altă parte, edilul municipiului Satu Mare a subliniat că sunt şi unităţi de învăţământ unde au fost sesizate probleme care se află pe lista de priorităţi a Primăriei Municipiului Satu Mare. „Din păcate sunt câteva unităţi şcolare unde trebuie să intervenim şi noi, precum Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Liceul de Arte Aurel Popp, însă în momentul de faţă aşteptăm rectificarea bugetară prin care municipiul să primească cele 9,5 milioane de lei, bani care întârzie, dar care sper să ajungă în următoarea perioadă şi să rezolvăm problemele de la aceste unităţi de învăţământ”, a mai precizat Kereskenyi. AGERPRES