Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a anunţat că va solicita directorilor de şcoli luarea unor măsuri pentru introducerea orelor de consiliere psihologică în clase, întrucât în oraş 17 copii şi-ar fi pierdut viaţa în ultima perioadă, unul dintre ei sinucigându-se.

Nu trebuie la Târgu Mureş butoane de panică, nu. La Târgu Mureş instituţiile de învăţământ sunt sigure. Vreau să am o discuţie cu toţi directorii de şcoli de urgenţă, pentru identificarea psihologilor din toate şcolile şi să impună la lecţiile de dirigenţie să se discute problemele cu care se confruntă tineretul, mai ales cel captiv în reţelele de imbecilizare. În spaţiul şcolar aceste lucruri trebuie să se discute, iar psihologii să aibă aceste atribuţii, nu pentru a da tot felul de calificative pe lucruri inerţiale. Se pot face 25 de ore pe săptămână la 25 de clase. Vă spun că nu este o greşeală când afirm că elevii au nevoie de consiliere psihologică în şcoli mai curând decât de lecţii aleatorii sau opţionale. Se impune acest lucru. Lucrurile sunt scăpate de sub control, nu sunt verificate la şcoală, e vorba de lecţii cu privire la teribilismul care afectează generaţia tânără. (…) Avem 17 copii morţi la Târgu Mureş, nu e normal să vii şi să spui că trebuie o gândire şi trebuie văzut ce se întâmplă în şcoli? Sunt subiecte care pe mine mă preocupă, ca primar. Aţi văzut ce discuţii sunt între copii?„, a arătat Dorin Florea.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Ioan Macarie, a declarat că în anul 2017 doi elevi din judeţ s-au sinucis, unul la Târgu Mureş, în preajma Crăciunului, şi altul la Reghin, care a avut probleme sentimentale, a ameninţat că se sinucide şi nu a fost luat în serios. AGERPRES