Primarul interimar Mihai Chirica vrea să îi supraspecializeze în IT pe studenţii ieșeni care învaţă la facultăţi unde sunt şanse minime de angajare după finalizarea studiilor. Viceprimarul cu atribuţii de primar interimar, Mihai Chirica, a declarat jurnaliştilor că municipalitatea vrea să se implice în dezvoltarea industriei IT. El a spus că vrea să găsească parteneriate în care să implice şi universităţile de Informatică şi Automatizări Calculatoare pentru a creşte numărul absolvenţilor care îşi găsesc locuri de muncă.

„Am găsit alocarea de fonduri din mediul privat pentru respecializarea unor ingineri care provin din facultăţi tehnice, dar care nu sunt sută la sută legate de mediul IT. De exemplu: mecanică, fizică, matematică, chimie, care prin nişte cursuri de specializare vor deveni foarte compatibili cu ceea ce fac acum IT-iştii în Iaşi. Pentru ei este o gură de oxigen”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Edilul a propus, totodată, organizaţiilor studenţeşti să elaboreze proiecte în care să fie incluşi traineri în IT. „Vom pune la dispoziţie spaţiul necesar. Dorim ca din anul II-III să-i supraspecializăm pe studenţii de la facultăţile fără căutare, astfel încât la absolvirea studiilor să îşi poată găsi cu uşurinţă locuri de muncă pe piaţa IT din Iaşi”, a spus Mihai Chirica. AGERPRES