scoala_constructie.jpgPrimarul municipiului Braila, Aurel Simionescu, s-a declarat nemultumit de ritmul lucrarilor de igienizare din scoli, in conditiile in care administratia locala a acordat peste trei milioane de euro pentru aceste lucrari, iar in unele unitati de invatamant inca nu s-a facut nimic.

Aurel Simionescu a spus ca este suparat atat pe directorii unitatilor de invatamant din Braila, care nici pana la aceasta data nu au demarat lucrarile de reabilitare si igienizare, cat si pe constructorii braileni, care se plang de efectele crizei, dar nu s-au aratat interesati sa castige milioanele de euro alocate pentru pregatirea unitatilor de invatamant.

„A trecut o luna de cand s-a terminat scoala si foarte multe dintre unitatile de invatamant inca sunt la faza de licitatii, cereri de oferte pentru varuit, vopsit. Am dispus sa se efectueze controale in unitatile de invatamant, ca nu se mai poate asa. O sa am o intalnire si cu constructorii, cei care intr-un fel sau altul si-au adjudecat unele lucruri de genul acesta, sa vedem de ce someaza”, a declarat primarul.

Din 376 de institutii de invatamant existente in Braila, 73 se afla pe raza municipiului resedinta de judet, 27 dintre acestea fiind gradinite, 28 de scoli generale, 14 licee si grupuri scolare si patru colegii.