Primarul municipiului Giurgiu face apel pentru continuarea lucrărilor la Colegiul “Ion Maiorescu”

Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a lansat marţi un apel prefectului şi Guvernului pentru a sprijini continuarea lucrărilor de reabilitare la clădirea monument istoric a Colegiului Naţional “Ion Maiorescu”.

“Cred că domnul prefect al judeţului Giurgiu, Noruţ Stănişteanu, şi conducerea Inspectoratului Şcolar al judeţului pot face demersuri la Ministerul Educaţiei pentru alocarea de fonduri privind continuarea lucrărilor de reabilitare a clădirii monument istoric a Colegiului ‘Ion Maiorescu’ pentru că de doi ani lucrările au fost sistate şi, dacă se continuă aşa, situaţia se poate agrava în sensul că pot fi afectate şi lucrările care au fost efectuate deja”, a declarat marţi primarul Lucian Iliescu.

El a precizat că până în anul 2008 au fost efectuate lucrări de consolidare la o aripă a clădirii colegiului şi pentru că firma de construcţii nu a mai primit bani pentru lucrările efectuate şi nedecontate, în sumă de aproape 1.200.000 de lei, lucrările au fost sistate. Primarul face un apel la prefectul judeţului Giurgiu de a face demersurile necesare pentru a putea fi achitate măcar lucrările nedecontate şi pentru a se putea continua reabilitarea.

Colegiul “Ion Maiorescu” are trei aripi de clădire, iar vechimea construcţiei, de aproximativ 150 de ani şi faptul că iniţial aceasta a avut un singur nivel de construcţie şi ulterior i s-a mai adăugat un etaj au dus la slăbirea fundaţiei, existând chiar pericolul prăbuşirii, motiv pentru care autorităţile locale au iniţiat încă de acum patru ani un proiect privind reconsolidarea şi reabilitarea clădirii monument istoric. Pentru finalizarea acestor lucrări ar fi necesară suma de aproximativ 10.000.000 de lei şi până acum au fost realizate aproximativ 20 la sută din lucrările necesare. AGERPRES